QUIZ 5

QUIZ  5

Q1.Arrange the following words as per order in the dictionary.

  1. Arrogance 
  2. Acknowledge
  3. According  
  4. Account
  5. Accenture 

(a) 1, 2, 4, 3, 5  

(b) 5, 3, 4, 2, 1

(c) 5, 3, 1, 4, 2  

(d) 3, 4, 1, 2, 5

 

Q2. In this question, a word has been given, followed by four other words, one of which cannot be formed by using the letters of the given word. Find that word. 

REPRIMAND    

(a) MAIDEN

(b) REPAIR

(c) PYRAMID 

(d) REMAND

 

Q3 Arrange the given words in alphabetical order and tick the one that comes at the second place.

(a) Basis 

(b) Basinet 

(c) Bask 

(d) Bassinet 

 

Q4. If ‘oranges’ are ‘apples’, ‘bananas’ are ‘apricots’, ‘apples’ are ‘chillies’, ‘apricots’ are ‘oranges’ and ‘chillies’ are ‘bananas’, then which of the following are green in colour?

(a) Apricots 

(b) Bananas

(c) Chillies

(d) Apples

 

Q5. Directions: Read the following information carefully and answer the questions given below it: 

(1) N is shorter than P but taller than S.

(2) G is shorter than S.

(3) A is taller than G.

(4) P is taller than A.

 Who among them is the tallest?  

(a) N

(b) P

(c) S

(d) G

Q6. How Many 8’s Are There In The Following Sequence Which Are Immediately Preceded By 6 But Not Immediately Followed By 5?

 6 8 5 7 8 5 4 3 6 8 1 9 8 5 4 6 8 2 9 6 8 1 3 6 8 5 3 6
(A) One

(B) Two
(C) Three
(D) Four

Q7. If Earthquake Is Coded As Mogpenjosm Then Equate Will Be Coded As—
(A)
Menopm
(B) Menomp
(C) Njogpm
(D) Mnjopm
Q8. Find the odd out amongst following:
(a) 28  
(b) 45
(c) 72  
(d) 81

Q9. 16, 33, 65, 131, 261, ?
(a) 523  
(b) 521
(c) 613  
(d) 721

Q10. 8, 24, 12, 36, 18, 54, ?
(a) 27  
(b) 108
(c) 68  
(d) 72
 

Q11. 2, 6, 12, 20, 30, 42, 56, ?

(a) 61 

(b) 64

(c) 72  

(d) 70

Q12. If Country Is Coded In Certain Way As Emwlvpa, Electorate Will Be Coded In The Same Manner As—
(A) Cjcefqpywc

(B) Cjgerqtyvg
(C) Cncerqpcrg
(D) Gjgavmtyvc

Q13. ‘air’ Is To ‘bird’ As ‘water’ Is To ……..
(A) Drink

(B) Fish
(C) Wash
(D) Swim

Q14. ‘pencil’ Is To ‘write’ As ‘knife’ Is To ………
(A) Injure

(B) Peel
(C) Prick
(D) Attack

15. In A Class Of 60 Where Boys Are Twice That Of Girls, Ramya Ranked 17th From The Top. If There Are 9 Boys Ahead Of Ramya, How Many Girls Are After Her In The Rank?
(A) 26

(B) 12
(C) 10
(D) 33
ANSWER KEYS
1.(b)   2.(c)     3.(a)    4.(b)   5.(b)

6.C     7.D      8.A      9.A     10.A   

11.C   12.D    13.B    14.B    15B.